Relevant artikkel av Handikapnytt.no

Leder av Deltastyrken

Handikapnytt.no har skrevet artikkel om Trond Hammer. Etter en ulykke er han nå i rullestol, men har fått tilrettelagt jobb. Av spesiell betydning og tyngde for vår sak, er at hans sjef, Helge Mehus, uttaler at "det er ikke beina dine jeg trenger, det er huet ditt". Dette er et veldig viktig og riktig utgangspunkt for politibetjenter som arbeider inne på stasjonen. Det er jo helt klart den kompetansen man har i hodet som skal være avgjørende for at man får jobben, og ikke om beina kan løpe fort. 

Artikkelen:
- Jeg prøver ikke å få til det jeg gjorde før, men skaper meg den nye normalen, sier Trond Hammer.

- Da jeg deltok på Camp Spinal første gang, fikk jeg se hvor mange ulike aktiviteter jeg faktisk kan være med på. Så jeg kan selv skrive under på at Sunnaasstiftelsens arbeid betyr veldig mye for veldig mange.

Sommeren for tre år siden tok livet en annen vending for den spreke tobarnsfaren fra Hønefoss.

Han var på sykkeltur Norge på langs sammen med en kompisgjeng. I Volda fikk han problemer med sykkelen sin, havnet i grøfta, brakk ryggen og punkterte lungene.

Han fikk alvorlige indre skader, og det sto om livet.

Men takket være en gjennomtrent kropp, flinke leger og en god porsjon flaks, kunne Trond noen måneder senere troppe opp på jobb som politimann igjen.

I rullestol.

Tilrettelagt jobb

- Sjefen min, Helge Mehus, var den første som kom og besøkte meg på sykehuset. Han sa «det er ikke beina dine jeg trenger, det er huet ditt». Det var aldri et alternativ for meg å slutte å jobbe.

Og selv om en rullestolbruker per i dag ikke kan komme inn i politiet, følger politiet reglene for inkluderende arbeidsliv med plikt til å tilrettelegge arbeidsplassen dersom en av de ansatte skulle få en funksjonsnedsettelse.

Så etter noen uker først på St. Olavs hospital i Trondheim, deretter Ullevål sykehus i Oslo og deretter et tre måneders rehabiliteringsopphold på Sunnaas sykehus, var det på med politiuniformen igjen.

Det vil si, i hans avdeling går de som regel i sivile klær når de ikke er ute på oppdrag.

Link til opprinnelig artikkel:
 https://www.handikapnytt.no/trond-hammer-er-instruktor-for-delta-styrken-og-rullestolbruker/